Volg ons op

Wat is een scratchdag / masterclass?

Voorbereiding

Je begint de dag met een gezamenlijke vocale warming-up, gecombineerd met body-percussion, onder leiding van Maria van Nieukerken. Alvaro Pinto Lyon laat je kennismaken met de aanstekelijke Latijns-Amerikaanse (dans)ritmes die de componist gebruikte als basis voor zijn ‘volksmis’. Klappend en dansend voel je de muziek samensmelten met je lichaam en je emoties.

Snelkookpan-sessie

Vanaf het eind van de ochtend werk je verder in een kleine groep. Je besteedt aandacht aan muzikale details en je leert de betekenis en uitspraak van de Spaanse teksten. Daarna kom je samen met alle andere deelnemers om de mis te zingen onder begeleiding van de instrumentalisten. Je krijgt dan een goed idee hoe het kan worden. Maar dan moeten er natuurlijk nog wel wat puntjes op de i gezet worden.

Uitvoering en... fiesta!

Aan het eind van de dag komt de beloning van al je werk: de uitvoering van de Misa Criolla, met begeleiding van Grupo Los Criollos. Daarna trakteert deze groep je nog op een kort optreden, waarbij een Zuid-Amerikaans hapje & drankje natuurlijk niet mogen ontbreken!

Wat kost het?

Deelname kost €50,-. per persoon. Hierbij zijn inbegrepen: de workshops, hapje & drankje en het slotoptreden van Grupo Los Criollos. Niet inbegrepen is het oefenboek dat je kunt bestellen via "voorbereiden/bestellen oefenmateriaal".

Maatwerk

Wil je als koor een speciale workshop? Neem dan contact met ons op, zodat we in overleg een aanbod op maat kunnen maken.

Lees meer