Volg ons op

Wie werken er mee?

Behalve jijzelf werken er gerenommeerde musici mee aan deze uitvoering van de Misa Criolla.

Maria van Nieukerken

Maria van Nieukerken is artistiek leider en dirigent van het professionele kamerkoor PA’dam en van Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Maria studeerde koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze leidt uiteenlopende projecten en geeft workshops aan zangers, koren en dirigenten én aan mensen binnen het bedrijfsleven. Maria staat bekend om haar energieke, verfrissende werkwijze waarbij zij in korte tijd veel resultaat weet te behalen.

Alvaro Pinto Lyon

Alvaro Pinto Lyon werd geboren in Santiago. Hij studeerde klassieke gitaar & hobo aan het conservatorium, in Chili en Nederland. Hij speelt in verschillende ensembles, zoals Quilapayun, Barocco Andino en Amankay. Daarnaast werkt hij met muziekgroepen als Musica Temprana (Zuid-Amerikaanse barokmuziek) en Quinteto Caney (traditionele Cubaanse muziek). Alvaro zingt als solotenor zeer regelmatig met diverse koren de Misa Criolla, Romancero Gitano, Navidad Nuestra en andere bijzondere Zuid-Amerikaanse composities. Hij bespeelt behalve gitaar en hobo ook cuatro, quena en charango.

Grupo Los Criollos

Grupo Los Criollos is een professioneel Latino ensemble dat bestaat uit Alvaro Pinto Lyon (Chili), Renato Freyggang (Chili), Fred Abbingh (Nederland) en Orlando Miño (Argentinië).

Arpeggio

Arpeggio is in 2000 opgericht door Britt Arp en organiseert in samenwerking met Stichting Albarica activiteiten in de cultuursector.

Lees meer